FC Velsenoord 2 stapje dichter bij bekerfinale en Europees voetbal na goede overwinning op VVH Velserbroek - Welkom bij FC Velsenoord

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Velsenoord 2 stapje dichter bij bekerfinale en Europees voetbal na goede overwinning op VVH Velserbroek

FC Velsenoord 2 stapje dichter bij bekerfinale en Europees voetbal na goede overwinning op VVH Velserbroek

VVH/Velserbroek 3

1 - 4

Velsenoord FC 2

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 2 50

Datum

22 oktober 2022 12:15

Scheidsrechter

T.N. Mohan

Accommodatie

Sportpark Vd Aart
Van der Aartweg 12
2026ZL
HAARLEM
tel. 023-5376973

Wedstrijdverslag VVH Velserbroek 3 - FC Velsenoord 2; 22 oktober 2022

De 2e zaterdag van de herfstvakantie staat (meestal) gepland als inhaal en/of bekerweekend. Normaal zijn wij dan altijd vrij, omdat wij dan al lang uit de beker zijn, maar dit jaar moesten wij dit weekend spelen. Door prima overwinningen op Zandvoort, Jong Hercules en het altijd lastig SVIJ was namelijk de poule gewonnen. De volgende ronde was tegen het 3e van VVH Velserbroek.

In de week van tevoren waren er uiteraard wat afmeldingen, maar met +/- 5 wissels zouden wij op zaterdag kunnen spelen. Gelukkig gaf Simon gelukkig weer aan te willen keepen waar nodig, aangezien onze keeper Thijs nog steeds met een duimblessure geblesseerd is.
Om 11.15 uur kwamen Yoran en Jurre aan op het sportpark op de grens van Velserbroek en Haarlem Noord. Het was duidelijk dat 90% van voetballend Nederland vrij had, want we waren de eerste die op het sportpark aan kwam, alles was potdicht. Na 3 minuten kwamen er een aantal VVH Velserbroekers die zeiden: “zijn jullie de tegenstanders?”. Niet echt scherpe gasten zeg maar, maar goed. “Ja, wij moeten openen, maar hebben geen idee hoe dat werkt”. “Als jullie maar koffie zetten, was het antwoord van de Velsenoorders”. De toon was gezet. De kantine werd geopend en de spelers van VVH Velserbroek dropen binnen. Eén VVH’er was wel erg duidelijk hoe hij ‘in de wedstrijd’ zat. Gedurende zijn loopje van zijn fiets naar de (op 1 hoog gelegen) kantine hield hij met beide handen de zijkant van zijn hoofd vast (niet gelogen). Deze gast had het duidelijk leuk gehad en leek wel op Joost van vorige week. Toen de VVH’ers de kleedkamer indoken, druppelden de helden van FC Velsenoord 2 binnen. Eén van hun was Simon, die met de nachtdienst in de benen, een erg korte nacht had, maar er wel gewoon was; klasse Simon. Ook was daar Gijs, die nog even snel de muziekbos aan het stroom zette. Slim Gijs; zo met die elektraprijzen
In de kleedkamer ging het geluid van de muziek op 100 en zat de sfeer er lekker in. Aangekomen op het veld was de tegenstander nog lang niet compleet, aangezien het regende en de tegenstander hier blijkbaar niet veel zin in had. Tijdens de warming-up zat de sfeer er goed in, werd er een paar keer lichtelijk gevloekt over het …… kunstgras en werden er een aantal ballen over het doel, over de ballenvanger en (bijna) tegen de brandweerkazerne aan geknald.

De aanvoerder klampte ondertussen een praatje aan met de scheidsrechter. Dit bleek de trainer van zaterdag 2 van VVH te zijn én als scheidsrechter floot hij op zondag 3e en 4e-klassers, waarop hem werd gezegd: “scheids, je weet wel dat je nu dus een hoger niveau fluit hè?”, waarop de scheids eerst 3x moest kijken, voor hij het grapje begreep. Het gesprek ging verder over koetjes en kalfjes, totdat Yoran zich ermee bemoeide en zei: ”scheids, leuk dat geklets, maar deze aanvoerder hier zal én moet deze toss winnen, maakt niet uit hoe, dus dat je het even weet! Dat bedoelt hij je eigenlijk te zeggen”. Weer wist de scheidsrechter niet hoe hij moest kijken. Na een aantal verloren tossen had degene waarover wie dit ging zijn gehele herfstvakantie (jawel jawel, echt waar) besteed aan het opgooien van een muntje, het opvangen hiervan en het van tevoren voorspellen van de uitslag. Toen de keuze lag tussen een blauw en een geel muntje, was de keuze niet moeilijk en werd er gezegd: “ja, blauw, natuurlijk, wij zijn de blauwen!”. Het muntje ging omhoog en viel in het kunstgras……….met de blauwe munt omhoog. Wat volgde waren (met coach en wissels erbij) 20 FC Velsenoorders die juichten om het winnen van de toss. De tsuuu volgde, er werd geklapt, waarna de scheidsrechter en het team van VVH Velserbroek nu allemaal wel erg gek naar de jolige Blauwe brigade aan de overkant van het veld stonden te kijken. Wat is dit voor team? Daar zouden ze al snel achter komen.

Na de gewonnen toss begon de wedstrijd en dit bleek een voorbode te zijn voor het spel van de mannen uit Velsen-Noord. Combinaties werden gezocht, de opstelling zonder balverlies stond strak en duels werden aangegaan. Na een pittige overtreding werd er een vrije trap toegekend aan FC Velsenoord. Waar de bal beter leek te liggen voor een linkspoot, was het duidelijk dat spits Rick aan Koen aangaf, dat dit toch echt aan Rick zelf was besteed. Hij nam een rustige aanloop, raakte de bal kort en strak met de binnenkant van de voet, waarna de bal om en over de muur krulde en buiten het bereik van de keeper in het doel belandde: boem, 0-1! Wat een goede goal.
Het spel ging verder en het viel op dat VVH Velserbroek 3 met veel passen van achteruit, via kaatsen en één tweetjes, door de defensie van de tegenstander probeerde te komen. Dit was spel wat we nog niet vaak tegen ons hadden gehad en dit was best even wennen. Eén keer was VVH echt dichtbij een doelpunt, ware het niet dat onze keeper stand-in Simon de bal prima uit de verre hoek tikte. FC Velsenoord probeerde er uit te komen en VVH bleef combineren, dit bleef het spelbeeld. Echter, de defensie van FCV2 had soms moeite om de bal makkelijk in bezit te houden op het stroeve kunstgras. Sander P nam te veel risico, waarna we gelukkig nog de bijna scorende VVH’er konden tegen houden. Enkele minuten later kregen we dan toch echt de deksel op de neus. Achterin ging de bal rond tussen de twee Sanders (“vanaf nu ook wel Sander 2 genoemd”), maar de passen waren niet nauwkeurig, waarna de bal te kort werd terug gespeeld naar de keeper. De linksbuiten van VVH was er als de kippen bij om de bal te ontfutselen en te scoren: 1-1. Dat was zonde. Even balen en weer doorgaan.
FC Velsenoord zette de schouders er onder en ging verder. Na een aanval over rechts, dribbelde Yoran de vrijheid in en zag op de rand van de 16 meter spits Rick klaar staan. Hij nam de pass aan en werkte snel en feilloos de bal in de rechterbenedenhoek; 1-2! Weer een goede goal van FCV2 en weer een goede goal van Rick! FC Velsenoord vloog en de bal ging ineens weer snel van voet naar voet. Jurre werd aan de rechterkant van de zestien vrijgespeeld door Yoran, waarna Jurre de bal hard voorgaf op Rick. Deze gleed de bal in het doel: 1-3! Weer een goede goal van FC Velsenoord en weer een goede goal van Rick! Rick gleed wel door tegen de paal, waarna hij een flinke jaap op zijn voet had, wat even schrikken was. Gelukkig kon hij door en zo haalde we met een 1-3 stand de rust.

De stemming in de rust was natuurlijk top, maar ook wisten we dat het nog niet gespeeld was. Er werd zelfs al gespeculeerd, wat er zou gebeuren na een gelijkspel: verlengen, penalty’s of een andere keer doorspelen. Niemand had een idee. De coach zette wat puntjes op de I, waarbij we vooral moesten doorgaan met het goed neerzetten van elkaar, het communiceren en dat er achterin minder risico’s genomen hoefde te worden. Eenmaal op het veld, keek de scheidsrechter (“die blijkbaar in India is geboren en pas voor 4 jaar in Nederland woont, wat een held”) of iedereen er klaar voor was. De keepers van beide partijen en de grensrechter van de tegenpartij stonden er klaar voor. Echter, op de plek waar de grensrechter van FC Velsenoord zou moeten staan, stond niemand; ook hier weer krekelgeluiden. Ach, daar was toch een geluid: “hé, ik ben hier, ik kom er aan!”. De geblesseerde supporter Patrick kwam uit de kleedkamer met de vlag, liep via Hoevelaken en Ameland (“zeg maar gewoon heel erg om) naar de andere kant met de tekst: “ik ga zelf alleen niet vlaggen hoor”. Classic kelderklasse ook weer dit! De 2e helft werd begonnen en het was duidelijk: hoewel VVH Velserbroek er van tevoren niet heel veel zin in leek te hebben, kwamen zij scherp uit de kleedkamer, met hetzelfde snelle combinatievoetbal, wat natuurlijk niet altijd lukte. Tijdens een moment van balbezit bij FCV2 kreeg Jeffrey IJlstra de bal aan de rechterkant, waar hij met een mooie actie er langs wilde. Toen de bal uit was gewerkt, keek hij wat geïrriteerd en sjokte wat met zijn been. “Jeff, gaat het, heb je last!?”, waarop Jeffrey zei: “Ja, gvd, mijn schoen is naar zijn malle ….”, waarop Jeffrey, nog steeds in het veld aanwezig, zijn schoen laat zien, waar zodanig een gat in zit, waardoor de schoen ook mee kan praten met het gesprek. Voordat iedereen er om kan lachen, grijpt Jeffrey naar de onderkant van zijn schoen en trekt in één beweging de gehele noppenzool eronder uit. “Zo, nu kan ik er echt niet meer mee voetballen”. Weer keek de scheids naar de Blauwe spelers van FC Velsenoord, wat die gasten nou weer aan het doen waren. Even later keerde Jeffrey weer terug in het veld, met geleende schoenen van de geblesseerd Padde. Ook dat weer typisch kelderklasse.

Echt grote kansen kreeg VVH, ondanks meer balbezit, gelukkig niet. Het 2e van FC Velsenoord ‘stond’ namelijk erg goed en de 11 spelers liepen van kant naar kant, van vuile meter naar de volgende vuile meter en coachten elkaar goed, zodat de VVH’ers nooit echt in de buurt van het doel van keeper Simon kwamen. FC Velsenoord 2 kwam er spaarzaam uit. Uit een spaarzame aanval werd Rick op de rand van de zestien gevloerd en vroeg om een penalty. De stoïcijnse scheids legde hem uit wat hij zag en dat het toch echt een corner was. De corner werd voor de tweede keer binnen 5 minuten op het hoofd van Yoran gemikt, die de bal met één haartje aanraakte, waardoor de bal bij Jeffrey Bertoen kwam. Hij controleerde de bal en werkte hem achter de VVH-keeper: 1-4. Waar Jeffrey B een patent heeft op rommel- en klutsgoals, was dit wel een erg goede goal; lekker Jeff! Voor wie de assist was, was wat onduidelijk voor de mensen aan de kant. Dit kwam niet alleen doordat het met een haartje aanraken onduidelijk was, maar ook omdat de 2 gymmeesters weer lekker flauw zaten te doen. We zullen in de statistieken, die waarschijnlijk één deze dagen via een ingenieus Excel-sheet onze kant op komen (, toch Samba? ), wel duidelijk worden. Na nog een aantal scherpe minuten, floot de scheidsrechter af en was het dan toch echt een feit: FC Velsenoord 2 gaat WEER door naar de volgende ronde.

Wat volgde was een jolige nazit, waarin eerst de muziekbox op 110 stond de in kleedkamer en daarna buiten op het terras. Ook waren er biertjes in het lekkere herfstzonnetje en werd de 4e overwinning van het seizoen voor deze cupfighters gevierd.

Enkele uitspraken van tijdens de nazit:
• De één tegen de ander: “Wanneer is die bekerfinale nou in de Kuip!? Dan houd ik die datum alvast vrij”
• Sander P: “man wat was ik slecht vandaag”. De ander: “ja, maar de rest van het team was wel erg goed en steady”. Sander P: “maar meestal als het team minder speelt, speel ik vet goed. Zou dat het zijn; dat als ik minder ben, het hele team goed speelt en als jullie minder zijn, ik goed speel? Ja, dat zal het zijn!”, “sure Sander, sure!”
• Jeffrey IJ: “mooi hè, die Sam (V) en Jeffrey (B) zaten in de rust een kwartier te vergaderen over hoe ze de tweede helft zouden spelen, bakken ze er samen geen reet van aan die linkerkant”
• Jurre B: “wat denk je? Ga ik net bier halen, wie staat er achter de bar die kannen bier in te tappen!? Weer diezelfde scheidsrechter! Dit is echt net All Stars” (net als de tv-serie).
• “Rick, jij moet echt even een dansje verzinnen voor je doelpunten hoor, dit kan zo niet langer”. Na wat danspoging, zegt Jurre: “nee joh, doe iets als je beroep; doe als een tuinman”. 3 seconden later staat Rick met een denkbeeldig schoffel in zijn handen ‘de tuinman’ na te doen en is zijn nieuwste overwinningsdansje te showen!
• “Moeten wij ook niet een dingetje doen als wij scoren of een assist geven!?”, zegt de ene tegen de andere gymmeester!?. “Ja ja ja”, zeggen de omstanders en zo staan weer 4 seconden later de twee meesters met een afkeurende wijzende wijsvinger te zwaaien.
VVH Velserbroek 3 - FC Velsenoord 2 (22-10-2022): 1-4
0-1: Rick (assist Yoran), 1-1, 1-2: Rick (assist Yoran), 1-3: Rick (assist Jurre), 1-4: Jeffrey B (assist Yoran).
Aankomende zaterdag is thuis tegen Sporting Krommenie. Een voor ons onbekende tegenstander in het wit-rood gestreept. Weer lekker gretig het veld op en 90 minuten lang de ballen (‘vuile meters?’) uit je boek lopen, dat gaan we doen! Tot zaterdag!
Groeten van een schrijvende en tossende Blauwe Leeuw!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!