Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 30

Rooswijkerlaan 1
1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

Wedstrijdverslag FC Velsenoord 3 - vv IJmuiden 7; zaterdag 11 september 2021 (beker)

Na een week vol bijkomen, extra afmeldingen en het toch wel lekker terugkijken op de eerste officiele wedstrijd én overwinning van het seizoen was het afgelopen zaterdag tijd om thuis aan te treden tegen het 7e van vv IJmuiden.

Na de goede wedstrijd (en lekkere nazit) van vorige week was het zaak om de goede voorbereiding en het goede gevoel een gevolg te geven. Dat niet alles even vanzelf gaat, zal dit wedstrijdverslag wel doen blijken. De meerderheid van het team wilde (medio mei) wel meedoen aan de beker, maar in de afgelopen weken werd er door veel spelers aangegeven: “de eerste twee (en zelfs ook drie) wedstrijden ben ik er niet”. Dat is logisch in deze tijd, maar tegelijkertijd ook aardig puzzelen en invallers benaderen. Gelukkig hebben we aan aantal vaste invallers die graag regelmatig meedoen, waardoor Peter en Joost vandaag weer aan konden treden; “weer bedankt voor het spelen mannen”.

Rond 14.00 uur stroomde de kantine vol met spelers van het tweede, het derde en hun tegenstanders, voor een lekkere zaterdagmiddag. Ook het tweede had helaas veel afmeldingen en had met veel pijn en moeite genoeg spelers. Vlak voor 14.00 uur werd de aanvoerder trouwens gebeld dat de invaller zijn eerder geleende leentenue niet mee had, omdat zijn vrouw niet had bedacht dat deze gewassen moest
worden........gelukkig is dit weleens vaker gebeurd en was er ‘s morgens een extra tenue in de tas gedaan. Tijdens het opnoemen van de opstelling kwam de coach erachter dat onze linksback en ook de speler die wissel stonden en de andere wissels zou regelen en de ballentas (met wedstrijdballen) mee had, er nog niet waren, om 14.15 uur. Lichte paniek ontstond. Gelukkig kwamen beide heren snel hier na nog, maar dat de ballentas (met wedstrijdbal) niet was meegenomen, was niet heel handig. We zitten tenslotte op voetBAL. Gelukkig werden er snel ballen geregeld via de vrienden van de Vriendenvoetbal; waarvoor dank. Gelukkig zijn wij in het 3e zo flexbel als een elastiek.
Leve de 6e klasse KNVB; of ook wel de Kelderklasse genoemd.

Na een korte warming-up konden we beginnen. Eerlijkheidshalve moet bekend worden dat de toss, die de laatste maanden en jaren eigenlijk altijd wordt gewonnen, dit keer niet werd begonnen; dat was een domper. Al kijkende over het veld zagen we trouwens een stel fanatieke en grote Ijmuidenaars, waarvan de helft al voor de wedstrijd zat te puffen en te steunen en half mank liep. De wedstrijd begon en dan is het eerst zaak om je persoonlijke tegenstander op te zoeken en in het ritme te komen. Na een aantal rommelige momenten was de bal in buurt van de verdediging van IJmuiden, waar Bruce alert was. Hij ontfutselde de bal bij een verdediger, kwam in de buurt van de keeper en schoof de bal onder de keeper door! 1-0 na 3 minuten! Zo, over een lekkere start gesproken!

Aangezien de helft van het team van de tegenstanders er niet erf dit uit zag en het begin met deze opbouw er niet geweldig uit zag, kun je je bedenken dat de spelers van FC Velsenoord 3 dachten dat dit weer weleens een erg leuke midag kon worden.
Tja, als je dit leest, kun je je bedenken dat dit verhaal eigenlijk maar twee kanten op kan gaan......of naar een 6-1 overwinning, of naar een nederlaag. Ik laat je nog even in spanning. Hierna pakte vv Ijmuiden de draad weer op en begon het vooral duels te winnen. Wat wij niet heel
vaak tegen komen tijdens wedstrijden, gebeurde. Als vv Ijmuiden ook maar een klein beetje ruimte zag om een lange bal te spelen, werd de bal vanaf achter snel en hard achter de verdediging van FC Velsenoord 3 gedropt, waarna de snelle spitsen van de tegenstander het uit mochten zoeken. En met resultaat. Na een aantal kleine mogelijkheden scoorde nummer 2 (ja, hij speelde in de spits) twee keer, op bijna identieke wijze, rondom de 30ste minuut. In de tussentijd hadden wij wel vaak de bal, maar door slordigheden raakten we deze (te) snel kwijt, waarna vv Ijmuiden de rakteballen over de verdediging lanceerde. Met een zure 1-2 gingen we de rust in. In de rust werden de wissels bekendgemaakt en werd er vooral benadrukt dat er simpeler elkaar gezocht moest worden. Tevens werd er met de verdedigers mee gedacht hoe ervoor te zorgen dat deze 2 doelpunten niet meer gingen gebeuren. In de tussentijd werd nog even gevraagd wie er na de wedstrijd in de kantine kon staan (“moet helaas ook gebeuren”), want het was nood aan de man. Gelukkig zijn er verschillende mensen opgestaan en kon de kantine langer open blijven. Met een goed plan en hernieuwde enthousiasme begonnen we aan de 2e helft. In de 2e helft was het eenrichtingsverkeer en heeft keeper Thijs misschien een aantal keren de bal in zijn buurt gehad. De aanvallen werden steeds gevaarlijke, maar ons 3e leek het steeds net niet af te kunnen maken. Er werd niet opgegeven, maar het leek wel te vechten tegen de bierkaai. In de
tussentijd vielen er steeds meer Ijmuidenaren af en leken er een aantal een marathon van 42 kilometer in de benen te hebben. Het leek er op dat zij met deze inzet een hele onterechte en slimme overwinning mee zouden nemen, terug met de pont naar Ijmuiden. Net nu het echt dichtbij kwam, kwam Koen met een ouderwetse solo, die via het middenveld in het zestienmeter gebied aankwam en koel afrondde. Yes, eindelijk! Hiern werd er in de laatste 3 minuten met man en macht nog geprobeerd om volledige gerechtigheid te vinden, maar het bleef bij 2-2.

Na afloop gaven de spelers van vv IJmuiden 7 aan dat zij met 2-2 eigenlijk ook wel heel blij waren, als zij keken naar het spelbeeld en de hoeveelheid kansen. Als wij terug kijken had het spel zeker beter gekund, maar hé: een bekende sportuitspraak luidt: als je niet kan winnen, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet verliest, en dat hebben we gedaan. Goed gestreden gastuh! Uiteindelijk dus een gelijkspel, maar ja; soms is het zo als het is. Aankomende zaterdag (18 september, 14.30 uur) spelen we de der bekerwedstrijd, thuis tegen het 10e van Odin ‘59. Hier hebben we twee jaar geleden in de competitie tegen gespeeld, met een gelijkspel en overwinning als gevolg. Een jong team die zeker aardig kan voetballen. Dat kan een zeer leuk potje worden. Deze schrijvende blauwe leeuw volgt jullie bevindingen deze zaterdag vanaf Texel,
dus ik zou zeggen: zet hem op en maak me trots!

Sportieve groeten van een schrijvende blauwe leeuw!