Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Afgelopen weekend is de competitie weer gestart. En dat lijkt zo gewoon voor iedereen maar is ook zo bijzonder. Vooral omdat wij en ook de andere clubs niet zonder de groep vrijwilligers, commissies en bestuursleden kunnen. Om die te vinden wordt ieder jaar moeilijker maar vaak vinden leden het wel gewoon dat die er zijn maar geloof mij dat is het niet. Is het normaal dat er een beleid is, de financiën op orde zijn, en er trainers zijn, er trainingsmateriaal is, er voetballen zijn, de kleedkamers schoon zijn, de velden worden onderhouden, er lijnen op staan, de netten in de goals hangen, de velden en de accommodatie worden onderhouden, de kantine open is met voldoende voorraad, er een wedstrijdprogramma is, er jeugdleiders zijn en zo kan je nog wel even doorgaan. Nee, het is niet normaal en vergt echt een enorme grote inzet van vrijwilligers, commies en bestuursleden.

Zij zorgen ervoor dat er gevoetbald kan worden. Een compliment of een schouderklopje wordt door deze mensen daarom ook enorm gewaardeerd. ‘Dank voor de ontvangst” als de aanvoerder zich na of voor de wedstrijd meldt in de kantine , “Dank voor de goede zorgen” tegen de kantine vrijwilligers als je weggaat, en eenieder kan zelf nog wel veel meer zaken bedenken om dank je wel of goed gedaan te zeggen en doe dat gemeend. Het kost niets maar is voor de groep vrijwilligers, commissies en bestuursleden een steuntje in de rug.

Er is nieuw leven geblazen in de club van 100 en voortaan heet deze, de club van 50. Ze zijn nog maar net begonnen en hebben al erg veel leden. Meer informatie hierover kun je hier vinden: (4) Club van 50 FC Velsenoord | Facebook De eerste bijdrage vanuit de club van 50 is ook een feit, ze hebben nieuwe netten geregeld voor een aantal jeugddoelen. 

Vergeet voor de schoonmakers het komend seizoen niet de kleedkamer netjes achter te laten, de lege flessen en glazen terug te brengen naar de bar als je de kantine verlaat en het afval in de prullenbak te gooien. allemaal klein moeite toch? Komend seizoen zal weer de nodige inzet vragen van iedereen . Ga er maar aanstaan met de verhoging van de energieprijzen en de nieuwe voetbalpiramide van de KNVB met de daarmee gepaard gaande promotie- en degradatieregeling. Daarbij hebben zij veel succes nodig en begrip.

Mocht je wat willen gaan doen voor je club? Je zal met open armen ontvangen worden!

Het nieuwe voetbalseizoen is dus voor alle amateurvoetballers echt begonnen . Oké, er zijn al wedstrijden voor de districtsbeker gespeeld, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de bekercompetitie niet door iedereen belangrijk wordt gevonden,men spreekt soms van (veredelde) oefenwedstrijden als voorbereiding op het ‘echte’ werk. Desondanks is het toch leuk als je de poulefase overleeft, want hoe verder je komt in de beker des te groter de kans op een aansprekende tegenstander,en opnieuw zijn er voetbalverenigingen waar het dit seizoen een ander seizoen gaat worden dan vroeger. Supporters moeten nu op zaterdagmiddag hun favorieten aanmoedigen.

Wat er verder gaat veranderen is de promotie degradatie regeling er is namelijk besloten om in een tijdsbestek van 2 seizoenen te komen tot een aanpassing van de voetbalpiramide,wat leidt tot een aangepaste promotie- en degradatieregeling in de seizoenen 2022/’23 en 2023/’24. Concreet komt het erop neer dat er binnen het amateurvoetbal met ingang van het seizoen 2022/’23 toegewerkt wordt naar een nieuwe voetbalpiramide die in het seizoen 2024/’25 gerealiseerd zal zijn Het aantal poules in de 4de en 5de klasse ligt nog niet vast. want dit is afhankelijk van het aantal teams dat per regio beschikbaar is en vereist dus maatwerk.

Vanaf het seizoen 2023/’24 is in de 1e klasse sprake van een gemengde competitie (zaterdag- en zondagteams kunnen in dezelfde poule uitkomen). Voor de 2e klassen en lager geldt de scheiding tussen zaterdag en zondag. Afhankelijk van het totale aanbod wordt per seizoen en per speeldag beoordeeld hoeveel poules op de betreffende speeldag worden geformeerd.

Om te voorkomen dat er sprake is van een te groot aantal degradanten vindt de versterkte degradatie plaats over twee seizoenen. Daar waar mogelijk is er gekozen om promotie- en degradatie plaats te laten vinden via de nacompetitie. Hierdoor wordt voorkomen dat er te veel teams rechtstreeks degraderen en houden ze de competitie langer spannend en hebben meer teams de mogelijkheid om zich door middel van wedstrijden in de nacompetitie te handhaven. Aanvullend is er een besluit genomen over het uitkomen van twee eerste elftallen van dezelfde vereniging. Als een vereniging beschikt over een 1e elftal op de zaterdag en een 1e elftal op de zondag, dan is het voor die vereniging niet mogelijk om met beide teams uit te komen op een niveau waarin sprake is van gemengde competities (1e klassen en hoger). In dat geval is sprake van een blokkade voor uitkomen in en promotie naar de 1e klasse voor het laagst ingedeelde elftal ongeacht op welke speeldag dit betrekking heeft. Deze blokkade wordt van kracht met ingang van het seizoen 2023/’24.

Dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. voor iedereen

Veel succes!
Ed van Beilen

 

Jubileum feest groot succes

Wat was het toch een geweldige dag, zaterdag 10 september. Prachtig weer en we hebben heel veel mensen gezien die het erg gezellig hebben gehad. Alles was tot in de puntjes verzorgd door de 100-jaar commissie! Complimenten aan hen die deze dag hebben georganiseerd. Op de website kun je via deze link de foto's terug vinden. Let op je moet je wel aanmelden op de site om toegang te krijgen. Foto's - Welkom bij FC Velsenoord


Leds voetbal

Op 14 oktober organiseren wij een te gek ledsvoetbaltoernooi voor alle jeugd op de club! Het toernooi begint om 19:15uur en duurt tot 23:15uur, de jongste jeugd gaat als eerste en de oudste jeugd als laatste. De kantine is geopend dus de ouders kunnen komen kijken en een drankje bestellen aan de bar. Jullie kunnen je opgeven tot 7 oktober, dan kunnen wij een spelprogramma in elkaar zetten. Opgeven kan via ons e-mailadres: activiteitenfcvelsenoord@gmail.com Als je wilt weten wat ledsvoetbal precies inhoudt kijk dan op hun website: www.ledsvoetbal.nl

Namens de activiteitencommissie


WK Poule spel

In november start het WK voetbal. Altijd leuk om zelf een wk poule te organiseren. Dit keer gaan we vanuit FC Velsenoord dit ook organiseren. Hiervoor kun je straks gebruik maken van je telefoon of via de computer mee doen. Alle details volgen aan het einde van de maand. Het leuke is dat je ook met je team mee kan doen aan een eigen competitie en kijken wie het meeste van voetbal weet of gewoon het meeste geluk heeft!


Wedstrijden Zaterdag 1

- Donderdag 6 oktober 20:00 uur Parkstad SV 1 - FC Velsenoord 1
- Zaterdag 8 oktober 14:30 uur FC Velsenoord 1 - Hoofddorp SV 1
- Zaterdag 15 oktober 14:30 uur SVIJ 1 - FC Velsenoord 1
- Zaterdag 29 oktober 14:30 uur FC Velsenoord 1 - Overbos SV 1
- Zaterdag 5 november 15:00 uur VVH Velsebroek 1 - FC Velsenoord 1 


Algemene ledenvergadering

Op vrijdag 2 december om 19:30 zal de algemene ledenvergadering plaats vinden. Tijdens deze vergadering zullen we terug kijken op het afgelopen seizoen en vooruit gaan kijken. De agenda volgt met de volgende nieuwsbrief.


Kantine bezetting

Hoe fijn is het als je 's morgens verzamelt voor een wedstrijd en je kunt een kopje koffie drinken of na afloop een drankje of hapje doen. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf, want er zijn wel mensen nodig die dit willen doen en achter de bar of in de keuken willen staan. Er wordt van alle teams, zowel jeugd als senioren verwacht dat iedereen hieraan bijdraagt. Maar het kan ook zo zijn dat je iemand kent die de vereniging graag wilt helpen en het leuk vindt om dit te doen. Neem dan even contact met ons op om kennis te maken. We geven je graag een rondleiding en leggen dan alles uit. Dit kan per mail info@fcvelsenoord.nl of 06-41081920.


Nieuw bestuur

Zoals iedereen weet zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden die volgend jaar november met elkaar het stokje overnemen van ons. Het beste scenario is dat er nu een aantal mensen al mee gaan kijken in 'onze keuken'. Op die manier kom je er achter wat een bestuursfunctie echt in houdt en kan er ook gekeken worden of je naast algemeen bestuurslid misschien wel secretaris, penningmeester of zelfs voorzitter wilt worden. Uiteraard zullen we ook na november volgend jaar klaar blijven staan om waar nodig onze kennis te delen of te helpen met een goede overgang. Jullie staan er dus zeker niet alleen voor.

Mocht je meer informatie willen hebben of een keer met ons in gesprek willen hierover dan is dat altijd mogelijk. Neem contact op via de mail secretaris@fcvelsenoord.nl of bel/app naar nummer 06-410891920

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!