FC Velsenoord 2 verliest ongelukkig in de beker én wint overtuigend met mannen zonder benzine - Welkom bij FC Velsenoord

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Velsenoord 2 verliest ongelukkig in de beker én wint overtuigend met mannen zonder benzine

FC Velsenoord 2 verliest ongelukkig in de beker én wint overtuigend met mannen zonder benzine

Castricum FC 5

0 - 4

Velsenoord FC 2

Competitie

6e klasse 05

Datum

26 november 2022 12:30

Scheidsrechter

M.M. Boeree

Accommodatie

Sportpark Noord End
De Bloemen 71
1902GT
CASTRICUM
tel. 0251-652804

Wedstrijdverslagen FC Velsenoord 2 – sv Beverwijk 2 (19-11-2022) en FC Castricum 5 - FC Velsenoord 2 (26-11-2022)

Zaterdag 19 november moesten wij spelen tegen sv Beverwijk 2, in de 3e ronde van de beker, met veel bekende in de gelederen. In de voorbereiding schoten de afmeldingen alweer voorbij, waarbij de reden “het stond niet in mijn agenda, ik heb nu wat anders gepland”, de meest hilarische was. Alhoewel; om zaterdag 14.15 uur kwam er nog een afmelding bij, waarbij een gast net genoeg kracht had om ons een afmeldappje te sturen, omdat hij met de wc-pot aan het knuffelen was…….O ja, onze scheidsrechter was de wedstrijd vergeten en zodoende moesten (weer) eigen spelers gaan fluiten, wat sowieso al vervelend is, maar zeker tegen de tegenstander van vandaag. Dit was weer een lekker begin zeg!

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar het was sv Beverwijk die in korte tijd een 0-2 voorsprong kwam door cadeaus vanuit FC Velsenoord kant. Eerst werd de bal bij een corner bij de 1ste paal niet weggewerkt, waardoor een oud-FC Velsenoord 2-lid de bal in het doel kon werken. Daarna was een middenvelder die met zijn terugspeelbal een onvervalste ‘tikkie terug-Jaap’ had, waarna Beverwijk scoorde. In de tussentijd werd Yoran een paar keer flink aangepakt door de harde voorstopper van sv Beverwijk. Vlak voor rust was het Yoran die een corner van Jur knap binnenkopte. Na de rust was het FC Velsenoord 2 die het betere van het spel had. Tot hele grote kansen leidde dit niet. Sv Beverwijk 2 kwam er af en toe gevaarlijk uit en het was dan ook aan keeper Thijs te danken dat we tot het einde aanspraak mochten maken op de overwinning. De mooie en bemoedigende worden dat wij eigenlijk beter waren, waren mooi, maar uiteindelijk stonden we na een mooi en verrassend bekeravontuur met lege handen.

De nazit was prima en we gingen op naar de volgende wedstrijd.
FC Velsenoord 2 – sv Beverwijk 2: 1-2 (19-11-2022, 3e ronde beker):
0-1, 0-2 (assist Jurre), 1-2; Yoran (assist Jur).

Zaterdag 26 november moesten we uit tegen FC Castricum 5. In de loop van de week waren er alweer meerdere afmeldingen, waarbij er 4 halve afmeldingen waren, wat betekent dat er op vrijdag of zaterdag pas duidelijk zou worden of deze gasten er alsnog zouden zijn. Twee van hen (letterlijk halve afmeldingen) zouden alsnog komen, plus Rob Al, de broer van, die weer mee kon doen. Op vrijdag werd er door 2 bevriende zaalvoetbalteams, met 11 spelers vanuit FC Velsenoord 2 tegen elkaar gespeeld. Wie er heeft gewonnen, zou ik hier in het verslag kunnen zetten, waarmee ik eigenlijk al aangeef wie er met 5-1 heeft gewonnen. Tijdens de wedstrijd was Gijs erg gretig en schoot na 5 minuten de bal kieselhard op doel. Veld- en zaalvoetbalkeeper Thijs hield de bal tegen, maar wel met zijn oog/hoofd, waarna hij een paar minuten op de grond bleef liggen. Thijs, net hersteld van een vervelende duimblessure wankelde op zijn benen en het was dan ook niet gek dat hij zich op zaterdagochtend afmeldde. Zo zie je maar, een ongeluk zit in een klein hoekje én kan ook nog eens uit vertrouwde hoek komen.

Op zaterdag arriveerde rond 12 uur de eerste spelers van FC Velsenoord. Toen de telefoon ging, kwamen er appjes vanuit de auto van de gebroeders van der Kroft. De oudere van de twee reed met de jongere mee, waarbij de auto aangaf dat er snel getankt moest worden. De jongere broer sloeg dit advies in de wind en alhoewel het langs minimaal 2 tankstations op de Rijkstraatweg reed, tankte hij niet. Dat was het noodlot tarten en vlak na het spoor in Castricum gaf de auto de brui er aan; hij ging niet verder; geen benzine. Het telefoontje kwam met de vraag of de twee spelers alsjeblieft opgehaald konden worden. Lars stapte in zijn auto en redde de broers uit deze situatie. Nu heb ik in de afgelopen 10 jaar in dit team veel redenen gehoord waarom iemand te laat was of er helemaal niet was, maar deze reden was helemaal nieuw. Hoe krijg je het voor elkaar? Het was dan ook niet vreemd dat de gasten in de wissel moesten beginnen. Hoewel we niet veel wissels hadden, namen de laatkomers het er trouwens wel van en namen nog rustig een kopje koffie voor naast het veld.

Vooraf waren Jeffrey IJlstra en Tim bereid gevonden om een helftje te keepen, zodat dit ook weer verholpen was; fantastisch gasten!
Inmiddels had de aanvoerder voor het eerst in 2 maanden tijd de toss verloren. Toen de aanvoerder vroeg het niet aan de andere spelers van FC Velsenoord te laten weten, bleek dat er met deze man niet viel te onderhandelen. De wedstrijd begon en het was duidelijk, dit was een team dat aardig kon ballen (vooral de nr. 10), maar de gasten waren even wat ouder dan ons, wat vooral op conditioneel vlak wel wat kansen gaf. Echter, de eerste 30 minuten waren zij meer in balbezit en moesten wij aardig puzzelen om achterin en op het middelveld goed te staan. Dit ging steeds beter. Na +/- een half uur kreeg Yoran het als vanouds op zijn heupen, zij actie ging met meerder schijnbewegingen van links naar rechts, eindigend met een uitglijd-schot, die strak in het doel belandde: 0-1 FC Velsenoord en een prima goal. Het vertrouwen kwam meer bij de Velsenoorders en er werd steeds simpeler over gespeeld. Echter, bij een uitbraak was Sander H in een mooi duel verwikkeld. De linksbuiten kreeg een klein beetje ruimte en ja hoor; pats, daar was ie: ‘de knipschaar’! met twee benen tegelijk haalde Sander zijn tegenstander net buiten de zestien onderuit. Er werd geappelleerd voor een penalty, maar aangezien het veld nat was en er duidelijk een soort van slidingremspoor op het veld te zien was, was het duidelijk dat het geen pingel was. Daarnaast mocht Sander H van de scheidsrechter blijven staan, wat toch aardig vriendelijk was, aangezien een aantal FC Velsenoorders al hadden bedacht dat we even verder mochten met 10 man; dat scheelde weer. De vrije trap leverde niets op en de blauwe leeuwen gingen verder met hun veldspel te verbeteren. Na een goede combinatie kwam de bal bij Lars die op doel schoot. De keeper kon nog keren, maar daar stond medespits Yoran op de juiste plek om de 0-2 binnen te tikken. Jammer dat Lars bij deze actie geblesseerd raken. Hopelijk valt het mee. Dit betekende dat Gijs ‘zonder benzine’ (“jaja, bijnamen komen snel in dit team”) eerder in het veld kwam dan verwacht. Na wederom een flitsende actie kwam Yoran de zestien in stomen. De verdedigers van FC Castricum konden hem alleen afstoppen met overtredingen en na de tweede overtreding ging Yoran dan echt naar de grond; penalty. Gijs zag zijn kans schoon om de bal op te eisen en maakte zo de 0-3. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de wissels gedaan en aangegeven dat we met goede duels en simpel en rustig balbezit de wedstrijd moesten continueren en afmaken. We hadden dit seizoen dan wel al 4x gewonnen, maar dit was allemaal in de beker en niet in de competitie. Door een zege zouden we wat meer afstand nemen van de laatste plaatsen en vlak onder de tegenstander van vandaag komen te staan. De tweede helft werd begonnen en het was duidelijk dat FC Castricum zich niet zomaar gewonnen zou geven, in eigen huis. Ze probeerden meer te aanvallen, maar toch grote kansen leidde dit niet. De bal bleef soms aardig bij FC Velsenoord 2 in balbezit, maar soms ook werden er moeilijke keuzes gemaakt, waardoor de Castricummers weer konden bouwen aan een nieuwe aanval. Het was tot de 65ste minuut dat de 0-3 op het bord stond. Toen werd rechtshalf Jeffrey Ijlstra binnendoor weggestuurd. Zijn schot werd nog gekeerd door de keeper, maar hierna was het middenvelder Jur die met zijn rechts de keeper met een bekeken balletje verschalkte: 0-4 en tevens aan signaal dat de Velsenoorders met 3 punten naar huis zouden gaan. In de minuten hierna viel Koen met een hamstringblessure uit en ook Jeffrey Bertoen was niet meer okselfris, waardoor we alsnog met een halve frisse wissel eindigde. Na een klassieke Bram-actie, waarna hij alsnog werd ingehaald door een man van 50, probeerde hij de klassieke beenveeg uit te halen. De 50-jarige Castricummer was hier alleen te snel voor en zorgde hiervoor dat Bram niet uit de wedstrijd werd gezet met een gele of rode kaart. In de laatste minuut raakten de Castricummers nog de paal met een verdwaalde voorzet, waarna Yoran keeper Tim hielp de 0 te houden door de bal van de lijn te houden.
Kort hierna floot de prima fluitende scheidsrechter de wedstrijd af en was het definitief; FC Velsenoord 2 wint sinds 29 mei van dit jaar weer een competitiewedstrijd; lekker hoor!

Hierna werden de gebroeders (zonder benzine) afgezet bij een tankstation (en laten bij de auto) om een kannetje benzine te halen. Zo kwam er een einde aan weer een avontuurlijke (en heerlijke) zaterdag van FC Velsenoord 2. “Zaterdag is en blijft de mooiste dag van de week!…………….”

FC Castricum 5 - FC Velsenoord 2 (26-11-2022): 0-4
0-1: Yoran (assist?), 0-2: Yoran (Lars), 0-3: Gijs, pen. (Yoran), 0-4: Jur (rebound).
Aankomende zaterdag spelen tegen het bekende Odin ’59 9. De laatste jaren hebben we een aantal keren tegen ze gespeeld. Vorig jaar was het uit 2-2 en in het voorjaar was het 6-1 voor ons, na een 0-1 achterstand. Toen vlogen we er in de 2e helft over heen, dat was super! Laten we weer voor zo’n resultaat gaan! In de kleedkamer werd er trouwens nog gevraagd of de muziekbox van het team weer elke zaterdag aanwezig kan zijn en degene die dit regelt heeft aangegeven hiervoor zijn best te doen. Dat betekent; nog meer sfeer voor a.s. zaterdag! Tot zaterdag mannen!

Groeten van een trotse Blauwe Leeuw!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!