1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

Wedstrijdverslag FC Velsenoord 2 - ZCFC 6; 12 november 2022

Vorige week bevonden de talenten van FC Velsenoord 2 aan het einde van de zaterdag (16.30 uur!) bij RCZ in Zaandam in een waar bizar avontuur, met gekke eigen scheidsen, tegenstanders die schreeuwden, schopten en zelfs een Blauwe leeuw bij de nek grepen.
In de tussentijd twee (ten onrechte) penalty’s tegen (waarvan er één werd gestopt door keeper Thijs), waarbij er ondanks dapper spel onterecht werd verloren. In de vorige wedstrijd werd er trouwens in de nieuwe tenues gespeeld. Waar de vorige tenues voor sommige aardig aan de krappe kant begonnen te worden (hiermee wordt niet gezegd of dit door ‘de tijd’ of door de shirts zelf kwam ), zitten deze tenues als gegoten. Een nieuw vers shirt met nieuwe look past ons prima.

Tussendoor mag ik jullie dikke complimenten geven voor het inleveren van de oude kleding, welke bijna binnen is en natuurlijk ook grote dank naar Michelle en Lars, die de wastas in beheer gaan nemen. Driemaal dank! Deze week moesten we thuis aantreden tegen ZCFC 6 uit Wijdewormer. Aan het begin van de zaterdag zouden wij (ondanks een romantisch weekendje weg van een aantal gasten, met ongeveer 7 wissels aantreden. In de appgroep kwam één afmelding van een fanatieke zaalvoetballer, die wel erg last van zijn rug had. Hij zou wel de wastas brengen. Al met al geen paniek. Echter, de afmeldingen voor de 2e helft begonnen wel binnen te druppelen, zodat we in de eerste helft 6 wissels hadden en in de 2e helft 2. Haal daar de eigen scheidsrechter vanaf en we zouden in de 1ste helft 5 wissels hebben en in de 2e helft nog maar 1. Oeps. In de eerste helft dus ruim genoeg, maar in de 2e helft hoogstwaarschijnlijk te weinig. We gingen het er gewoon weer mee doen.

De 1ste helft werd natuurlijk begonnen met een gewonnen toss! Dit gaat de laatste tijd erg goed. Lars had zichzelf opgeroepen als scheidsrechter en de wedstrijd begon. Het was duidelijk dat het twee ploegen waren die wilden voetballen, maar het echte vertrouwen en ritme mistte. Vanuit de kant van FC Velsenoord 2 waren er wat kansjes, waarvan de zelf gecreëerde kans van Rick de grootste was. Verder was het voetbal wat rommelig en schoot ZCFC tussendoor nog op de paal. Zij waren wel de ploeg met het meeste balbezit.
In de tussentijd waren de gebroeders Piepers (de één de kersverse nieuwe assistent-coach en de ander geblesseerd omdat hij niet meer van beton schijnt te zijn) druk bezig met de wissels voor de tweede helft voor te bereiden. Ook floot stand in-scheidsrechter Lars prima zijn potje; netjes Lars! Met 0-0 gingen we de rust in. Aangekomen bij de kleedkamer stond het team voor een dichte deur en had Rick P al de limonade gereed. Aan assistent-coach en aanvoerder Jurre werd gevraagd waar de kleedkamersleutel was. Een terechte vraag, aangezien hij als laatste met Sander H uit de kleedkamer was. Dit was dan ook zijn antwoord; “als het goed is Sander”. Er werd gezocht in de gang, er werd gezocht in de kantine. Na 5 minuten zoeken werd Sander dan toch echt gevonden, met kleedkamersleutel, bij het veld. Hij stond lekker te kletsen, stond wel lekker in het zonnetje en was de sleutel helemaal vergeten; heerlijk! In de rust kregen we van de club (van 50) nog even een nieuwe watertas met bidons, wat we dan weer goed kunnen gebruiken. Dank club van 50! We houden deze watertas vanaf nu in de ballentas, dan blijft alles mooi bij elkaar.

In de rust werden de wissels gedaan en bood Bram aan om te fluiten. Het was duidelijk dat we zeker niet onder hoefde te doen voor deze tegenstander, dat we wel nog aan de bak moesten en dat we aan het balbezit moesten werken. In het begin van de 2e helft nam FC Velsenoord de controle en werd er aardig gevoetbald. Er kwamen ook wat kansjes, ook al was het oppassen voor de Zaankanters. Vooral de inschuivende laatste man was gevaarlijk en stoomde geregeld op. In de loop van de tijd werd de sfeer wat grimmiger en mopperde de ZCFC’ers steeds meer. Na een aantal overtredingen en reacties besloot scheidsrechter Bram een speler 5 minuten uit het veld te sturen, nadat hij weer te fel reageerde, terwijl er wel voor hem werd gefloten. Echter, op aanraden van een teamgenoot weigerde hij het veld uit te gaan, wat een hachelijke situatie opleverde. Bram besloot hierop te staken, wat aan de ene kant viel te billijken. Aan de andere kant wilden we de wedstrijd ‘gewoon’ uit spelen. Jeffrey Bertoen rondde de laatste 15 minuten af, met een korte afkoelingsperiode voor één van de tegenstanders. Na wat spannende momenten leek de wedstrijd te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Echter, er was nog tijd en de bal kwam plotseling bij een aanvaller van de oranje uit de Zaanstreek. Hij schoot de bal onder keeper Simon door en maakte de 0-1. Toen FC Velsenoord 2 de wonden likte en hoopte op nog een aanval, floot stand in-scheidsrechter Jurre voor het einde en wat was het dan ook. ZCFC 6 ging met veel geluk met 3 punten lopen en was vooral heel zuur. Dat achteraf bleek dat de beste man van de tegenstander bij het 2e van een andere club in de selectie speelt; maakt het nog net iets zuurder. Ook dat kom je helaas in de kelderklasse tegen.

De 3e helft begon met een aantal Blauwe leeuwen met wat biertjes in de kantine. Hierna bleven er een aantal FC Velsenoord 2-ers over. En werd de 3e helft deels afgesloten in café Lokaal en deels afgesloten bij een scoutingfeest. Ja, dan weet je wel wat voor avond het is geweest
Ook nogmaals complimenten voor het oppakken van de scheidsrechtertaak, het oppakken van de keepershandschoenen (door Simon, uit de nachtdienst), het oppakken van de opstelling en de wissels, het regelen van de drankpot/nazit en andere teamtaken; top! Als we allemaal iets doen, houden we het leuk en dat doen we dan ook!
FC Velsenoord 2 – ZCFC 6 (12-11-2022): 0-1

Aankomende zaterdag spelen we in de volgende ronde van de beker tegen sv Beverwijk 2. Dit is een team met veel bekenden. Een deel van het team speelde tegen ons in andere/eerdere teams van Beverwijk en een deel van een team zijn goede bekende/vrienden van een groep FC Velsenoord-2ers. Tegen deze tegenstanders zullen we onze A-game moeten laten zien. Zet hem op Blauwe Leeuwen!