1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

Wedstrijdverslag FC Velsenoord 2 – Odin ‘59 9 (3-12-2022)

Het was zaterdag 3 december en dit zou wel een speciale zaterdag worden. Vandaag traden wij aan tegen het bekende team van Odin 9. Ook zou Michel afscheid nemen. In een uitgebreide afscheidsbrief gaf hij aan niet meer te willen/kunnen voetballen en op deze speciale dag voor hem voor het laatst te gaan spelen. Hij was die in de zomer van 2006 dit team (mede)oprichtte. Zijn bijnaam, mr. No Goal zou voor eeuwig in de geschiedenisboeken van FC Velsenoord komen. Een oplettende lezer zal ik waarschijnlijk niet veel hoeven vertellen waarom Michel Mr. No Goal heet. Niet omdat hij veel scoort zeg maar . Om de dag nog specialer te maken speelde het Nederlands elftal in de 1/8ste finale van het WK. Het bestuur had geregeld dat we eerder konden spelen en dat er een groot scherm en gezelligheid was. Dit moest en zou een mooie dag worden.

Er zou worden gespeeld tegen het 9e van Odin ’59, waar we de laatste jaren al vaker tegen hebben gespeeld. Meestal wonnen we, soms niet. Vorig jaar werd het uit 2-2 en vlogen we in de 2e helft in april in eigen huis over de Heemskerkers heen (6-1). Zowaar hadden we van tevoren niet heel veel afmeldingen (voor ons doen) en zo hadden we +/- 6 wissels. Het team was aardig op tijd verzameld voor de wedstrijd, alleen was het wachten op de wastas. Gelukkig kwam deze 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd, kon er snel worden omgekleed en kon er in deze kou een korte warming-up worden gedaan. In de kleedkamer kwam een kreet. Gijs, die voor de muziekbox had gezorgd (klasse!), schreeuwde door de kleedkamer: “k*t, ik ben mijn voetbalschoenen vergeten!”. Lekker man, welkom in de kelderklasse!
De toss werd weer (na een wedstrijd niet gewonnen te hebben) gewonnen en de wedstrijd werd begonnen. Het was gelijk duidelijk, FC Velsenoord had veel balbezit en Odin reageerde hierop met een stabiele opstelling en degelijk spel. De blauwe leeuwen zochten vanaf het begin naar vastigheden en openingen. Spits Rick liet zien dat hij gretig was en als snel loste hij meerdere schoten. Aan de andere kant hield keeper Thijs zijn doel schoon in een moeilijke situatie. FC Velsenoord kreeg meer controle en vanaf de linker zijkant, werd de bal via het middenveld open getrokken naar de rechterkant. Daar werd de bal naar de opstomende rechtsback Jeffrey B gespeeld, die het overzicht bewaarde, de bal op een presenteerblaadje gaf aan spits Rick, die de 1-0 maakte. Wat een prachtige teamgoal!

FC Velsenoord bleef beter, maar moest het vlak voor rust plotseling met 10 man doen, door een gele kaart van één van de blauwen. Dit was onverwachts en totaal niet nodig en nu moesten we ineens met 10 man de Heemskerkers af houden. Er moest meer worden gestreden, maar de Velsen-Noorders deden dit prima en haalden met 1-0 de rust. Na een kleine discussie en de rust werd er flink gewisseld, want de 6 wissels wilden uiteraard ook spelen. Gijs, zonder eigen voetbalschoenen, trok de schoenen van een wissel aan en was blij dat hij kon spelen. Even verderop keek Sander H naar zijn eigen voetbalschoenen. De rechter was nu echt overleden en zo kon hij niet verder; gelukkig dat hij werd gewisseld. Andere wissel Jeffrey B, die sowieso niet meer zou voetballen vanmiddag, bood hem zijn rechterschoen aan, zodat Sander met twee verschillende schoenen de kleedkamer uit liep; lekker man! Na de rust ging FC Velsenoord verder waar het voor rust gebleven was. Waar Odin in de eerste helft goed tegenstand bood, leek de wedstrijd voor hen 45 minuten te lang te duren. FC Velsenoord vloog over de Heemskerkers heen in de 2e helft. Spits Rick was aan het begin van de wedstrijd gretig, maar werd in de 2e helft super effectief. In een tijdsbestek van 30 minuten na rust scoorde Rick er nog maar eens 4, waardoor het 5-0 werd! En ja, je leest het goed: 5 goals van Rick. Daar is officieel (nog geen) woord voor, maar bij deze: Rick scoorde gewoon een 5(t)Rick! Even later maakte Yoran naar een mooie actie de 6-0! Vanaf nu had deze wedstrijd meer weg van een slapstick. Aangezien het al 6-0 stond én het de afscheidswedstrijd was van Mr. No Goal-Michel, was het zaak dat Michel in zijn laatste wedstrijd ging scoren. Aangezien hij nagenoeg nooit scoort, werd hij van de linksmidden positie de spits in gestuurd en werd ongeveer elke aanval Michel gezocht. Aan de kant werd er luidkeels: “naar Michel! en “Michel, Michel, Michel” geroepen. Na 2 kansen niet benut te hebben, was het rond de 80ste minuut raak. Na een voorzet van Sam B scoorde Mr. No Goal in zijn afscheidswedstrijd. Wat fantastisch! Wat volgde was dat het hele elftal + de wissels en de coaches een bommetje maakte op de doelpuntenmaker. Na teruglopen van het team liep de coach van Odin 9 naar de scheidsrechter en zei zoiets als: “scheids, niet te lang hoor, de wedstrijd is klaar, het is koud en we gaan zo Nederland kijken”. Even later scoorde Odin nog wel een prachtige treffer (1-7). Even later kreeg Michel een publiekswissel en hield zijn moeder het net (niet?) droog langs de lijn. De wedstrijd eindigde in 7-1, waardoor FC Velsenoord 2 nu in 2 wedstrijden 6 punten behaalde, met 11 doelpunten voor en 1 tegen, dat zijn nog eens cijfers! Hierna haalde ‘bierhaalman’ Sander P bier en werd er nog een klein feestje met Michel gevierd. Hierna snel naar de warme kleedkamer en kantine, want het was vandaag echt bokkoud.

Snel gedoucht en plaats genomen in de bomvolle kantine zag FC Velsenoord 2 dat oranje erg efficiënt was en met 3-1 van Amerika won. Tussen de wedstrijd door, waren er weer fantastische anekdotes, leerde iemand om met een kratje bier een flesje bier te openen en was het nog lang gezellig. Artiest Sam sprong nog op de tafel en zong a capella ‘Een huisje op wielen’. Ook zorgde ‘bierhaalman 2’ en tevens ‘etenhaalman’ Rick Piepers voor 10 pizza’s, waardoor de hele kantine nu extra bevriend was met Rick én iedereen alvast een warme hap naar binnen had, want van zo’n koude wedstrijd + NL-elftal kijken krijg je dorst en trek.

Al met al was het weer een fantastische zaterdag!

FC Velsenoord 2 – Odin ’59 9 : 7-1 (3-12-2022)
1-0: Rick (Jeffrey B), 2-0: Rick, 3-0: Rick, 4-0: Rick, 5-0: Rick, 6-0: Yoran, 7-0: Michel (Sam), 1-7. Voor de precieze assistmakers moeten jullie dit keer niet bij mij zijn
Aankomende zaterdag spelen we uit tegen sv Beverwijk 3. Aangezien er op dit moment al veel afmeldingen zijn, wordt het mogelijk een extra dubbel potje, aangezien de tegenstander hoog op ranglijst staat. Zet ‘m op blauwe leeuwen! Verkoop jullie leeuwenhuis duur!