1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

FC Velsenoord 2 – FC Uitgeest 4 (1-7)

Zaterdag 24 september 2022, de 1e competitie wedstrijd is een feit en wie maakt ons wat! Voor het eerst zijn we door in de beker na 3 gewonnen wedstrijden.Thijs was geblesseerd uitgevallen en dus hadden we Bram op de goal. Die had het al snel gezien, dit wordt niks, wisselen maar en zo ging Sam op de goal. Een visvergunning had handig geweest want binnen het kwartier stond het al 0-3 en merkten we door het ontbreken van een aantal spelers in combinatie met een gretig jong FC Uitgeest dat dit geen makkelijk wedstrijd zou worden.
Kansen kregen genoeg maar helaas werden deze niet afgerond. Gedurende de 1e helft probeerde de coach nog door het halve elftal om te zetten het neer te zetten maar de ruststand was 0-4.

We hadden ook een invalscheids die woont in Uitgeest en hadden daar onze bedenkingen bij maar dit lag simpelweg aan onszelf en kunnen we de scheids alleen maar bedanken voor zijn aanwezigheid! 2e helft probeerden we er nog wat van te maken, stond het wel beter, scoorden we nog een doelpunt maar de scherpte en het vuur ontbrak en eindstand was 1-7. FC Uitgeest was ook bezig met filmpjes maken en zo staan er ook nog een aantal tegengoals op social media. Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar volgende week tegen ADO ’20.

ADO 20 6 – FC Velsenoord 2 (2-2)

Het was zaterdag 1 oktober en we moesten om 11:00 uur aantreden waarbij een aantal spelers de vrijdagavond toch een stevige borrel hebben gedaan bij de zaalvoetbal. Kleine oogjes, een beetje zuchten maar we gaan ervoor! De scheidsrechter had een hoofdrol deze wedstrijd en was een speler van ADO 20 die merkwaardige besluiten nam:

- Een buitenspel doelpunt van ADO ’20 goedkeuren terwijl iedereen inzag dat dit echt niet kon, zo ook de spelers van ADO ’20 zelf die de scheidsrechter erop attendeerden dat de goal niet gegeven kon worden
- In de 2e helft gaf hij een onterechte penalty waaruit de 2-1 van ADO-20 uit voortkwam.

Maar de 3 punten die we maar wat graag wilde behalen hadden we in eigen hand. Helaas viel de eerste goal in eigen doel door een klein foutje van onze Simon. Kan gebeuren, is geen vaste keeper en hij stond er wel! Vooral het missen van kansen en de scherpte voorin was de reden waarom we niet met de 3 punten naar huis zijn gegaan. Als we vanaf nu de kansen meer gaan benutten kan dit seizoen nog erg leuk worden. De goals daarentegen die gemaakt werden door Lars en Rick zaten allebei keurig in de kruising en verdienen de schoonheidsprijs.
Zaterdag 8 oktober spelen we thuis tegen Vitesse waarbij de coach er alle vertrouwen in heeft om de 3 punten binnen te halen.

Velsenoord 2 – Vitesse 22 2 + Rugbyspelers

De zon schijnt, we hebben keer Rick van der Linden geregeld als Keeper, 1 verloren, 1 gelijk… op naar de 1e winstpartij! De voorbereidingen waren weer zoals we gewend zijn, last minute afmeldingen, last minute aanmeldingen, de ballentas die niet op tijd is, Sander Piepers die uiteindelijk ging fluiten en Bram die zich stortte op de kwartaalafsluitingen voor zijn werk. De coach van Vitesse loopt nog even voor de wedstrijd naar de scheids met de mededeling dat ze veel invallers hebben maar niet genoeg standaard voetbalshirts. Het leken wel rugbyspelers die ze erbij gehaald hadden en zo starten we de wedstrijd tegen een team met 2 verschillende shirts. Het was een wedstrijd met veel doelpunten, 9 in totaal. De wedstrijd ging alle kanten op en het was een gelijke strijd… conditioneel waren zij iets beter, voetballend was VN beter en we gingen 2-1 voorsprong de rust in met goals van Peter en Yoran. We wisten allemaal dat de 2e helft een pittige strijd ging worden… Vooral Gijs had het tijdens de wedstrijd erg zwaar en moest tijdens de rust even zijn moment pakken om met een broodje bal de kleedkamer in te komen en tevens in de dug-out zijn 2e broodje bal en een tosti tot zich te nemen. Hij was er weer klaar voor om 45 minuutjes keurig op het bankie te zitten. Simon moest de 2e helft weg, Padde was na 15 minuten ook klaar en zo gingen we van op papier 7 wissels naar 11 op het veld en 1,5 wissel op het bankie….

Het werd al snel 2-2 en beiden teams kregen genoeg kansen.. Vitesse was echte degene die als eerst met scherp schoten en binnen no time 2-4 maakte… de moed zakte een beetje in de schoenen totdat Lars en Yoran binnen afzienbare tijd de 3-4 en 4-4 maakte en daar was ook zo weer de hoop! We hebben hard gevochten en gestreden echter was het alsnog Vitesse die aan het langste end trok en de 4-5 binnen schoot.
De biertjes smaakten er niet minder om, het kratje van Yoran als nieuwe aanwinst smaakte naar meer en we gaan gewoon weer voor de 3 punten tegen Jong Hercules!